Посетители:57186
„Лазо Трповски“ наградено на Меѓународниот литературен натпревар за млади 2016 во Токио

Основното училиште „Лазо Трповски“ е наградено на Меѓународниот литературен натпревар за млади што традиционално се одржува во јапонскиот град Токио.
Натпреварот е во организација на УНЕСКО и фондацијата ГОИ од Токио, а се организира во рамки на одбележувањето на 71 година од основањето на УНЕСКО. Покровител на натпреварот е министерот за образование, култура, спорт, наука и технологија на Јапонија.

Повеќе...
 
ООУ „Лазо Трповски“ наградено во Јапонија

На 1 декември 2015 година почесниот конзул на Јапонија во Република Македонија, н.е. Казу Лешниковска на пригодна свеченост што се одржа во ООУ „Владо Тасевски“ ја врачи наградата на ООУ „Лазо Трповски“ освоена на Меѓународниот литературен натпревар за млади 2015 во Токио, Јапонија.

Повеќе...
 
Врачена наградата освоена на 44. Меѓународен училиштен натпревар за политичко образование

Наградата на учениците во името на нејзината екселенција амбасадорката на СР Германија во Република Македонија Кристине Алтхаузер, им ја врачи раководителот на одделот за култура во германската амбасада, госпоѓа Хелга Тајпел, на пригодна свеченост што се одржа во просториите на училиштето на 29 април 2015 година.

Повеќе...
 
Освоена награда на 44. Меѓународен училиштен натпревар за политичко образование во Бон

Проектот „Енергија на ветер во Република Македонија“ изготвен од учениците од ООУ „Лазо Трповски“ 9а одделение (ментор Стефан Симовски, предметен наставник по германски јазик)  на 44. Меѓународен училиштен натпревар за политичко образование (екипен меѓународен натпревар на германски јазик што традиционално се одржува во германскиот град Бон) освои награда во својата возрасна категорија.

Повеќе...
 
Врачени признанијата освоени на Меѓународниот литературен натпревар за млади 2014

 

На 22 октомври 2014 година почесниот конзул на Јапонија во Република Македонија, н.е. Казу Лешниковска на пригодна свеченост им ги врачи признанијата на учениците од ООУ „Лазо Трповски“ што ги освоија на Меѓународниот литературен натпревар за млади 2014 во Токио, Јапонија. Натпреварот е во организација на УНЕСКО и фондацијата ГОИ од Токио, Јапонија.Натпреварот се организира во рамките на одбележувањето на „Деценијата на Обединетите нации за одржлив развој во образованието“ (проект што трае од 2005-2014 година и во кој активно се вклучени 144 земји-членки на УНЕСКО и 8 земји-набљудувачи).

Повеќе...
 
Финалисти на меѓународниот литературен натпревар за млади 2014 во Токио, Јапонија

 

Во рамки на одбележувањето на „Деценијата на Обединетите нации за одржлив развој на образованието“ (проект што се реализира од 2005-2014 година и во кој активно се вклучени 144 земји-членки на УНЕСКО и земји-набљудувачи) ООУ „Лазо Трповски“ од Скопје четврти пат едноподруго учествува на Меѓународниот литературен натпревар за млади во Токио, Јапонија. Натпреварот е во организација на УНЕСКО и фондацијата ГОИ од Токио, Јапонија.

Повеќе...
 
Врачена наградата освоена на 43. Меѓународен училиштен натпревар за политичко образование

Наградата на учениците во името на нејзината екселенција амбасадорката на СР Германија во Република Македонија Гудрун Штајнакер им ја врачи раководителот на одделот за култура во германската амбасада, госпоѓа Хелга Тајпел, на пригодна свеченост што се одржа во просториите на училиштето на 21 мај 2014 година.

Повеќе...
 
Обука за напредно менаџирање со ВЕБ-страницата на училиштето IIIВо рамките на проектот „Политичко образование за млади 2014“ на 15.04.2014 година во ООУ Лазо Трповски беше реализиран третиот модул од интерната обука за напредно менаџирање со ВЕБ-страницата на училиштето.

Повеќе...
 
Освоена награда на 43. Меѓународен училиштен натпревар за политичко образование

Проектот „Добрите и мрачните страни на глобализацијата“ изготвен од учениците од ООУ „Лазо Трповски“ 8б одделение деветолетка (ментори Стефан Симовски, предметен наставник по германски јазик и Даниела Радевска, предметен наставник по хемија) на 43. Меѓународен училиштен натпревар за политичко образование (екипен меѓународен натпревар на германски јазик што традиционално се одржува во германскиот град Бон) освои награда во својата возрасна категорија (за ученици од 5-8 одделение).

Повеќе...
 
Финалисти на Меѓународниот литературен натпревар за млади 2013 во Токио, Јапонија

Во рамките на одбележувањето на „Деценијата на Обединетите нации за одржлив развој на образованието“ (проект што се реализира од 2005-2014 година и во кој активно се вклучени 144 земји-членки на УНЕСКО и земји-набљудувачи) ООУ „Лазо Трповски“ од Скопје трет пат едно по друго учествува на Меѓународниот литературен натпревар за млади во Токио, Јапонија. Натпреварот е во организација на УНЕСКО и фондацијата ГОИ од Токио, Јапонија.

Повеќе...
 
Обука за напредно менаџирање со ВЕБ-страницата на училиштето II

Во рамките на проектот „Политичко образование за млади 2013“ на 24.04.2013 година во ООУ „Лазо Трповски“ беше реализиран вториот модул од интерната обука за напредно менаџирање со ВЕБ-локацијата на училиштето.

Повеќе...
 
«ПочетокПред12СледноКрај»

Страница 1 од 2
Банер