Посетители:57187
  • ОУ Лазо Трповски
  • ОУ Лазо Трповски
Стефани Исајловска финалистка на меѓународниот литературен натпревар за млади 2020 во Токио

 

Ученичката Стефани Исајловска од ООУ „Лазо Трповски“ од Скопје се пласираше во финалето на Меѓународниот литературен натпревар за млади во Токио, Јапонија. Натпреварот се одржува секоја година и е во организација на УНЕСКО и фондацијата ГОИ од Токио, Јапонија.

Покровител на натпреварот е министерот за образование, култура, спорт, наука и технологија на Јапонија. Годинава на натпреварот учествуваа 33 632 учесници од 166 земји.

Повеќе...
 
Распоред на часови 2020/2021

Распоред за физичко присуство и он-лајн настава прва и втора смена во учебната 2020/21

Повеќе...
 
ПРИЈАВА ЗА УПИС НА ПРВАЧЕ во учебната 2020/2021 годинa

Oпштинско oсновно училиште,,ЛАЗО ТРПОВСКИ,, - Скопје
Ул,,Радика,, бр 9    тел-факс:3071656/657email: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите


ПРИЈАВА ЗА УПИС НА ПРВАЧЕ
ООУ,,ЛАЗО ТРПОВСКИ”-Скопје  во учебната 2020/2021 година

Повеќе...
 
Петтоодделенци наградени на Меѓународен литературен конкурс

Тројца петтоодделенци опд ООУ „Лазо Трповски“ беа награденин на традиционалниот 12. Меѓународен литературен конкурс по повод празникот „Св. Климент Охридски“ што го организираше Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ од Скопје, Сектор „Другарче“, на тема „ Моќта на словото“.

 

Повеќе...
 
Проект на четвртоодделенци од ООУ „Лазо Трповски“ награден во Берлин

 Ученици од ООУ „Лазо Трповски“ освоија награда на Меѓународниот училиштен натпревар за воздушен и вселенски сообраќај 2019 кој традиционално се одржува во Берлин, Германија.

Повеќе...
 
ООУ „Лазо Трповски“ во меѓународен проект за биолошка разновидност и заштита на видовите

 

Проектот на учениците од 5б одделение од ООУ „Лазо Трповски“ од Скопје „Загрозени видови птици во нашата околина“, координиран од тројца наставници во својство на ментори, Елена Угриноска, Даниела Радевска и Стефан Симовски стана дел од глобалната акција за заштита на биолошката разновидност на видовите со седиште во Хамбург, Германија. Еко-проектот учесниците од ООУ „Лазо Трповски“ го реализираа во соработка со Природонаучниот музеј во Скопје.

 

Повеќе...
 
«ПочетокПред12345678СледноКрај»

Страница 2 од 8
Банер