Посетители:57186
  • ОУ Лазо Трповски
  • ОУ Лазо Трповски
Тројца ученици од ООУ „Лазо Трповски“ наградени во Берлин

Тројца ученици од ООУ „Лазо Трповски“ на 8. Меѓународен училиштен литературен натпревар во Берлин, Германија, на тема „Аладин, волшебната ламба и јас“ што го организира „Германскиот центар за сказни“ од Берлин, во соработка со Министерствата за образование на Германија, Австрија и Швајцарија за пласманот во финалето од страна на петчленото стручно жири беа наградени со соодветни пофалници.

Повеќе...
 
ООУ „Лазо Трповски“ наградено во Јапонија

На 1 декември 2015 година почесниот конзул на Јапонија во Република Македонија, н.е. Казу Лешниковска на пригодна свеченост што се одржа во ООУ „Владо Тасевски“ ја врачи наградата на ООУ „Лазо Трповски“ освоена на Меѓународниот литературен натпревар за млади 2015 во Токио, Јапонија.

Повеќе...
 
Третоодделенци освоија награда на натпревар во Берлин

 

Третоодделенци од ООУ „Лазо Трповски“ од Скопје освоија награда на Меѓународниот училиштен натпревар за воздушен и вселенски сообраќај 2015 во Берлин, Германија. Проектот изготвен од учениците од 3а одделение „Заедно летаме во вселената“ беше координиран од училиштен тим составен од тројца наставници во својство на ментори: Дијана Петроска, Александра Гаџоска и Стефан Симовски. Имено, третоодделенците се пласираа помеѓу 30 најдобри проекти на натпреварот и за својот пласман добија соодветни дипломи и соодветен подарок (автентичен модел на патнички авион Ербас А-380 во размер 1:200).

Повеќе...
 
Врачена наградата освоена на 44. Меѓународен училиштен натпревар за политичко образование

Наградата на учениците во името на нејзината екселенција амбасадорката на СР Германија во Република Македонија Кристине Алтхаузер, им ја врачи раководителот на одделот за култура во германската амбасада, госпоѓа Хелга Тајпел, на пригодна свеченост што се одржа во просториите на училиштето на 29 април 2015 година.

Повеќе...
 
Освоена награда на 44. Меѓународен училиштен натпревар за политичко образование во Бон

Проектот „Енергија на ветер во Република Македонија“ изготвен од учениците од ООУ „Лазо Трповски“ 9а одделение (ментор Стефан Симовски, предметен наставник по германски јазик)  на 44. Меѓународен училиштен натпревар за политичко образование (екипен меѓународен натпревар на германски јазик што традиционално се одржува во германскиот град Бон) освои награда во својата возрасна категорија.

Повеќе...
 
Лични творби на ученици од ООУ „Лазо Трповски“ наградени со пофалници во Берлин

 


Ученици од ООУ „Лазо Трповски“ на 7. Меѓународен училиштен литературен натпревар во Берлин, Германија, на тема „Дали ќе се исплашиш или ќе бидеш храбар, прашање е сега?“ што го организира „Германскиот центар за сказни“ од Берлин, во соработка со Министерствата за образование на Германија, Австрија и Швајцарија за пласманот во финалето од страна на петчленото стручно жири беа наградени со соодветни пофалници.
Во Берлин со свои стихувани лични и ликовни творби годинава учествуваа повеќе од 1 100 ученици од 10 земји, и тоа: Германија, Австрија, Швајцарија, Франција, Италија, Хрватска, Полска, Македонија, Египет и Канада. Натпреварот традиционално се одржува во рамките на манифестацијата „Берлински денови на сказните“.

Повеќе...
 
«ПочетокПред12345678СледноКрај»

Страница 4 од 8
Банер